Overslaan naar inhoud

Geneve​r

Genever is een karaktervolle drank met een rijke historie. Met zijn zachte, kruidige smaak is jenever perfect om puur te drinken, maar ook ideaal als basis voor verrassende cocktails. Gemaakt van biologisch geteelde granen en kruiden, brengt de genever van Stokerij Soestdijk vakmanschap en traditie samen in elk glas. Een echte klassieker die altijd in de smaak valt! 

5 granen genever

37% vol. | 50 cl | € 26,95

Deze graanjenever is gemaakt van vijf biologisch geteelde granen: gerst, spelt, rogge, haver en tarwe. Driemaal gedistilleerd in koperen alambiek voor een zachte afdronk. Met elke slok ontdek je een rijk palet aan smaken: levendige jeneverbes,  versgebakken brood, vers gemaaid gras, rijpe fruittoetsen, en een subtiele hint van kruiden en nootachtigheid.


Koop online bij slijterij Van der Linden

Spelt genever

37% vol. | 50 cl | € 25,95

Deze 100% speltjenever is gestookt van biologisch geteelde speltmout en spelt. Driemaal ambachtelijk gedistilleerd in koperen alambiek voor een zachte borrel. Verrijkt met jeneverbes, appel, Oost-Indische kers en dragon die de karakteristieke nootachtige speltsmaak verdiepen.


Koop online bij slijterij Van der Linden

Rogge genever

37% vol. | 50 cl | € 23,95

Deze 100% roggejenever is gestookt van biologische roggemout en rogge. Driemaal ambachtelijk gedistilleerd in koperen alambiek waardoor deze een zachte afdronk krijgt. Deze roggejenever is op de West-Vlaamse wijze enkel verrijkt met jeneverbes, waardoor de rogge prominent te proeven blijft.


Koop online bij slijterij Van der Linden

Wat is jenever?

Jenever is een gedistilleerde drank op basis van graan. In jenever zit altijd moutwijn en jeneverbes. Genever is de oud Hollandse naam voor jenever. Stokerij Soestdijk gebruik moutwijn als basis voor genever. 

De Europese Commissie heeft de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) aan jenever gegeven. Jenever mag enkel worden gestookt in Nederland, België, Noord-Frankrijk en delen van Noord-west Duitsland.

Moutwijn is een gedistilleerde alcoholop basis van graan. Moutwijn wordt gestookt in een koperen alambiek. Een koperen ketel haalt maximaal 80% alcoholpercentage en dat betekent dat deze niet neutraal is.  je blijft het graan proeven. Voeg je hier jeneverbes aan toe dan krijg je 100% graanjenever. De jenevers van Stokerij Soestdijk zijn 100% graanjenevers. 

Jonge jenever wordt gemaakt op basis van neutrale alcohol, waaraan jeneverbes en maximaal 15% moutwijn zijn toegevoegd. Het alcoholpercentage is minimaal 35%. Omdat neutrale alcohol smaakloos en karakterloos is maar wel een scherpe afdronk heeft, wordt er vaak een beetje suiker toegevoegd. In jonge jenever mag tot 10 gram suiker per liter toegevoegd worden. Dat is bijna net zoveel als dat er in cola zit. Het wordt aangeraden jonge jenever koud te drinken, bijvoorbeeld rechtstreeks uit de koelkast, omdat de kou de scherpte maskeert. De term "jonge" verwijst niet naar een rijpingsproces, maar naar een goedkope productiemethode die is ontstaan tijdens de graanschaarste vlak na de tweede wereld oorlog. Voor de oorlog was de moutwijn de basis van alle jenever. 


Nieuwsbrief

Bedankt voor het registreren!