Skip to Content

Genever

Genever is a characterful drink with a rich history. With its smooth, spicy flavour, Genever is perfect for sipping neat, but also ideal as a base for surprising cocktails. Made from organically grown grains and herbs, the Genever from Stokerij Soestdijk combines craftsmanship and tradition in every glass. A true classic that is always well-received! 

5 granen genever

38% vol. | 50 cl | € 26,95

Deze graanjenever is gemaakt van vijf biologisch geteelde granen: gerst, spelt, rogge, haver en tarwe. Driemaal gedistilleerd in koperen alambiek voor een zachte afdronk. Met elke slok ontdek je een rijk palet aan smaken: levendige jeneverbes,  versgebakken brood, vers gemaaid gras, rijpe fruittoetsen, en een subtiele hint van kruiden en nootachtigheid.


Koop online bij slijterij Van der Linden

Spelt genever

37% vol. | 50 cl | € 25,95

Deze 100% speltjenever is gestookt van biologisch geteelde speltmout en spelt. Driemaal ambachtelijk gedistilleerd in koperen alambiek voor een zachte borrel. Verrijkt met jeneverbes, appel, Oost-Indische kers en dragon die de karakteristieke nootachtige speltsmaak verdiepen.


Koop online bij slijterij Van der Linden

Rogge genever

37% vol. | 50 cl | € 23,95

Deze 100% roggejenever is gestookt van biologische roggemout en rogge. Driemaal ambachtelijk gedistilleerd in koperen alambiek waardoor deze een zachte afdronk krijgt. Deze roggejenever is op de West-Vlaamse wijze enkel verrijkt met jeneverbes, waardoor de rogge prominent te proeven blijft.


Koop online bij slijterij Van der Linden

What is genever?

Jenever is a distilled spirit made from grain. It always contains malt wine and juniper berries. "Genever" is the old Dutch name for jenever. At Stokerij Soestdijk, malt wine is used as the base for genever.

The European Commission has granted jenever a Protected Geographical Indication (PGI). Jenever can only be distilled in the Netherlands, Belgium, Northern France, and parts of Northwestern Germany.

Malt wine is a distilled alcohol made from grain. It is distilled in a copper alambic, which can reach a maximum of 80% alcohol. This means it is not neutral—you can still taste the grain. When juniper berries are added, you get 100% grain genever. The genevers from Stokerij Soestdijk are all 100% grain genevers.

Jonge jenever is made from neutral alcohol with added juniper berries and up to 15% malt wine. It must have at least 35% alcohol. Since neutral alcohol has no taste or character but does have a sharp finish, sugar is often added—up to 10%, which is more than in cola. It's best to drink jonge jenever cold, straight from the fridge, as the cold helps mask the sharpness. The term "jonge" doesn’t refer to aging but to a cheaper production method that emerged after World War II due to grain shortages. Before the war, all jenever was made with malt wine as the base.


Newsletter

Bedankt voor het registreren!